Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Πως να κάνω μόνος μου SEO στο σαιτ

Τι είναι SEO και πως μπορεί να βοηθήσει το σαιτ μου; 


 Βελτιωτικές τεχνικές, για το καλύτερο πλασάρισμα της ιστοσελίδας σας σε κορυφαίες θέσεις των μηχανών αναζήτησης. SEO Μια σύντομη περίληψη... SEO (search engine optimization) είναι οι «μαγικές λέξεις» για τους ειδικούς του διαδικτύου. Θέλοντας να δώσουμε μια σύντομη περίληψη τους θα πούμε ότι, με αυτές, περιγράφουν τις βελτιωτικές τεχνικές σε μια ιστοσελίδα, οι οποίες αποσκοπούν στο να την κάνουν να φαίνεται πιο ελκτική στα «μάτια» των μηχανών αναζήτησης.

Πως λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης;


seo site ellada

Ο στόχος είναι να αναγνωρίζουν με σαφήνεια το περιεχόμενό της και να λαμβάνει καλύτερη θέση στη σειρά κατάταξης αυξάνοντας τελικά τον αριθμό των χρηστών του διαδικτύου που την επισκέπτονται. Η φιλοσοφία του SEO. Η σημασία του SEO είναι μεγάλη, καθώς από την αποτελεσματική χρήση του θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό και η επισκεψιμότητα στη σελίδα, με όλες τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό για τον διαχειριστή της (πωλήσεις, διαχείριση διαφημίσεων, προώθηση της δουλειά του κ.λπ.).

 Η συνεχής και αδιατάρακτη ροή πληροφοριών μέσω του διαδικτύου, δεν σημαίνει ότι αυτόματα, με την εμφάνιση της ιστοσελίδας μας, θα είναι ορατό το περιεχόμενο της από τις μηχανές αναζήτησης, σε κάποια ικανοποιητική θέση στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων. Απαιτεί και τις δικές μας ενέργειες για την προώθηση της ιστοσελίδας μας. Η τεχνογνωσία, για καλύτερα και αποδοτικότερα αποτελέσματα, παρέχεται από ειδικούς και εταιρείες, που το SEO και η προώθηση ιστοσελίδων είναι η δουλειά τους. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες κινήσεις που μπορεί ο καθένας να κάνει προετοιμάζοντας το έδαφος για καλύτερα αποτελέσματα.


Πως να εμφανίσω το σαιτ μου στην πρώτη σελίδα της Google;


Ορισμένες βασικές προϋποθέσεις για την καλύτερη αποτελεσματικότητα των βελτιωτικών τεχνικών: Βασικό ζήτημα, πέρα και πάνω από τις τεχνικές, αποτελεί η πρωτοτυπία του περιεχομένου. Η συνήθης πρακτική που εφαρμόζουν αρκετοί διαχειριστές ιστοσελίδων είναι τα κείμενα με αντιγραφή ή αλλιώς copy paste, το οποίο όμως οι μηχανές αναζήτησης έχουν μάθει να το ξεχωρίζουν, με συνέπεια να μην παρουσιάζουν στα αποτελέσματά τους τη σελίδα σας, παρά μόνο στις τελευταίες θέσεις. Η αξιοποίηση νέων κειμένων που γράφτηκαν ειδικά για τη σελίδα, αποτελεί το πρώτο βήμα για να αλλάξει σταδιακά η θέση της στις σελίδες των αποτελεσμάτων κατάταξης. Ακολουθούν σε σειρά, αλλά δεν υστερούν σε σημασία οι τακτικές βελτιστοποίησης που αφορούν την σωστή χρήση των λέξεων-κλειδιών, των ετικετών, των επικεφαλίδων και των meta tags.

 Η αξιοποίηση φωτογραφιών στα κείμενά μας έχει αξία και σημασία αρκεί να υπάρχει τίτλος στην εικόνα και να μη μένει με μια γενική περιγραφή, που οι μηχανές δεν την αναγνωρίζουν. Σε γενικές γραμμές η αξιοποίηση περιγραφικών τίτλων στα κείμενά μας, υποενοτήτων, η χρήση των λέξεων-κλειδιών στην πρώτη παράγραφο, η ορθή χρήση της διεύθυνσης URL ώστε να είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης, αποτελούν συνολικά αυτό που ονομάζουμε SEO περιεχομένου, βελτιωτικές τεχνικές που γίνονται μέσα από τη σελίδα μας. SEO εκτός σελίδας (Off page Seo) Στις τεχνικές βελτιστοποίησης εκτός σελίδας, σε αυτές δηλαδή όπου δεν μπορούμε άμεσα να παρέμβουμε στο περιεχόμενο, ανήκουν: Η αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η διασπορά συνδέσμων μας σε άλλες ιστοσελίδες, που επιστρέφουν σε εμάς (τα περίφημα Backlinks).

Βοηθά το facebook να εμφανίζονται οι δικές μου λέξεις κλειδιά σε υψηλότερες θέσεις στην Google; 


Η περίπτωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετά πιο σύνθετη διαδικασία, απ’ ότι ίσως ακούγεται αρχικά. Χρειάζεται ενασχόληση και εξοικείωση, ένταξη σε ομάδες και σε κοινότητες ενδιαφερόντων, δικτύωση με νέους φίλους, που ανοίγουν τη δυνατότητα της πλατύτερης επικοινωνίας, με ανθρώπους στους οποίους θέλουμε να προωθήσουμε τη δουλειά μας. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προωθούμε τα άρθρα και τις δημοσιεύσεις μας, συνδεόμαστε με νέο κόσμο και παίρνουμε ανατροφοδότηση, μέσα από τις κοινοποιήσεις, τα σχόλια και τα like των άλλων. Προσέχουμε να επαναφέρουμε ανά διαστήματα, περιεχόμενο το οποίο έχει διαχρονική αξία, καθώς αυξάνουμε τη πιθανότητα να το δουν και νέοι αναγνώστες μας.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει σε περιπτώσεις όπου το κείμενο μιλά για κάποιο γεγονός της επικαιρότητας ή αποτελεί αναγγελία κάποια εκδήλωσης για παράδειγμα. Οι Σύνδεσμοι URL που μπαίνουν σε άλλες ιστοσελίδες και επιστρέφουν τον επισκέπτη πίσω στη δική μας σελίδα, είναι το αποτέλεσμα της ποιοτικής αρθρογραφίας. Κείμενα πρωτότυπα και όχι αντεγραμμένα, κείμενα που πληρούν τα κριτήρια μιας αξιοπρεπούς αρθρογραφίας, με θεματολόγιο που ενδιαφέρει τους αναγνώστες ή ειδικές μερίδες αναγνωστών, αργά ή γρήγορα αναγνωρίζονται και προωθούνται σε ιστοσελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας. Σ’ αυτή την περίπτωση οι σύνδεσμοι, τα Backlinks, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς δείχνουν στις μηχανές αναζήτησης ότι η ιστοσελίδα μας διαθέτει αξιόλογο περιεχόμενο. Συνοψίζοντας τη σύντομη περίληψη για το SEO.

Μπορώ να κάνω SEO μόνος μου στο σαιτ μου;


Να τονίσουμε το εξής: Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι, που γνωρίζουν οι ειδικοί και οι εταιρίες οι οποίες υλοποιούν τις βελτιωτικές τεχνικές με τις οποίες προωθείται σε καλύτερη θέση μια ιστοσελίδα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Κάθε βήμα όμως προϋποθέτει, εκτός από χρόνο και υπομονή, την αναγκαία απόπειρα βελτίωσης του ίδιου του περιεχομένου της σελίδας. Άρθρα πρωτότυπα, καλογραμμένα, τα οποία έχουν ενδιαφέρον για τους αναγνώστες, αποτελούν το μοχλό που ανεβάζει ψηλά την επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας.